Fernando Diaconu - Tinere Talente
18860
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18860,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Fernando Diaconu

24 ani, UNARTE București, Grafică

Anul, Categoria
2021, Arte plastice
Despre bursier

Fernando este student în anul II master, la departamentul de Arte Grafice în cadrul Universității Naționale de Arte București, coordonat de doamna lect.univ. Stela Lie.

Cea mai însemnată realizare de până acum a lui Fernando este proiectul de licență intitulat “Timpul care nu trece” – proiect cu care a participat la numeroase expoziții, atât personale, cât și de grup, cele mai importante fiind expoziția de la DIPLOMA, două expoziții de grup la MNAC și expoziția de la Scena9.  În ceea ce privește pasiunile sale, un rol aparte îl au scrisul și fotografia. În lucrările pe care le face, combină de multe ori textul cu imaginea plastică, el văzând scrisul ca pe o formă de desen. Fotografia este pentru el un mijloc de exprimare plastică, de care profită adeseori în temele sale, folosind fotografia într-un mod experimental, făcând tot felul de intervenții pe ea.

Principalul obiectiv pe care și l-a propus cu sprijinul bursei este realizarea lucrării de disertație, ce va conține o serie de lucrări de dimensiuni mari, o instalație precum și o carte alegorică ce va înmagazina atât text cât și ilustrații.

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013