Laura Greaca - Tinere Talente
18865
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18865,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Laura Greaca

24 ani, UNARTE București, Arte textile

Anul, Categoria
2021, Arte plastice
Despre bursier

Laura Maria Greaca, bursieră pentru a treia oară consecutiv în cadrul programului Tinere Talente este studentă în an masteral terminal la Universitatea Națională de Arte București, Departamentul Arte Textile Ambientale, coordonat de doamna conf.univ.dr Daniela Frumușeanu.

Materialul pe care aceasta îl folosește cu precădere în procesul artistic este cel textil, pe care îl investește cu noi semnificații și concepte, considerându-l cea mai intimă materie, cea cu care oamenii relaționează în fiecare clipă. Printre realizările recente ale artistei se numără participarea la Salonul Național de Artă Contemporană 2020 în calitate de membru stagiar al Uniunii Artiștilor Plastici, expunerea unei instalații artistice în cadrul Art Safari Satelit 2020, dar și colaboararea pe care a realizat-o cu două galerii de artă contemporană: Mecena Art și LO Contemporary.

Artista vorbește despre anul trecut în care a fost bursieră drept un an extrem de prolific și roditor, marcat de numeroase expoziții de grup. Își dorește ca în acest an, cu ajutorul Tinere Talente să-și poată finaliza proiectul de disertație, o instalație artistică de mari dimensiuni formată din aproximativ 100 de fluturi textili și să poată menține activă și constantă prezența pe simeze atât la nivel național, cât și internațional.

Pasiunile Laurei Greaca sunt diverse, iar atunci când depășesc sfera vizualului, a artei sau filmului se referă la literatură, sport și la acțiuni de voluntariat. Artista speră ca în viitor să poată relua susținerea unor sesiuni de artă cu copiii, dar și adulții interesați de sfera artelor vizuale.

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013