Silviu Preda - Tinere Talente
18870
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18870,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Silviu Preda

23 ani, Universitatea de Vest din Timișoara, Facultate De Arte și Design, Foto-Video

Anul, Categoria
2021, Arte plastice
Despre bursier

Bursier pentru al doilea an consecutiv în cadrul programului Tinere Talente, Silviu Preda este un tânăr artist a cărui abordare vizuală este influențată de o puternică atracție spre sfera fotografiei de studio, cu predilecție spre zona fotografiei de modă, zona Pop-Art, respectiv a artelor decorative.

Proaspăt membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, în ultimii ani, Silviu Preda și-a făcut simțită prezența atât pe scena artistică românească, cât și cea internațională, câștigând „Premiul Pentru Tineret” – SALONUL ANUAL AL ARTELOR VIZUALE 2020 (UAP Timișoara), Premiul – „Secțiunea Fotografie” al Bienalei Internaționale de Artă Miniaturală Timișoara (2020), Locul I la Concursul de Fotografie Analogică (2018), ”PREMIUL SPECIALIZĂRII FOTO-VIDEO” – Gala Absolvenților Facultății de Arte și Design (2019), Mențiunea de Onoare din partea PH 21 Gallery Budapesta (2020) și nu în ultimul rând titulatura de „Student Eminent al Facultății de Arte și Design din Timișoara” (2019).

Avându-l ca mentor pe Prof. Univ. Dr. Stelian Acea, sub îndrumarea sa acesta a dezvoltat în ultimii ani mai multe proiecte artsitice, printre cele mai recente, numărându-se: „Easter Pandemic Party”, „IG_Generațion”, „Radiography”, „Tips and Tricks for CO-VID19”, respectiv „HORRY”, proiecte marcate de o puternică sursă de inspirație, ce își are rădăcinile atât în plăcerile, cât și în „căutările” sale interioare.

Prin sprijinul bursei Tinere Talente, tanarul artist și-a propus să-și continue proiectul de disertație – Personal Impulses, prin achiziționarea materialelor de lucru necesare demersului său artistic, dar și realizarea unei expoziții personale și publicarea unui catalog propriu de lucrări fotografice. Totodată declară că activitățile de mentorat constituie pentru acesta un real prilej de dezvoltare personală și de auto-cunoaștere.

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013