Oana Gabriela Sima - Tinere Talente
18874
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18874,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Oana Gabriela Sima

21 ani, UNARTE București, Grafică

Anul, Categoria
2021, Arte plastice
Despre bursier

Oana Gabriela Sima studiază la Universitatea Națională de Arte, Departamentul Grafică, unde este îndrumată de doamna Conf. univ. Stela Lie.

Liceul de artă „Carmen Sylva” pe care l-a urmat în orașul natal a jucat un rol important în dezvoltarea sa artistică. În acest context a participat de două ori la Olimpiada Națională de Artă, secția Ceramică, unde a obținut premiul II în anul 2019. De asemenea, s-a bucurat de participarea la mai multe expoziții de grup în cadrul Muzeului de Istorie și Arheologie Ploiești și a reușit să câștige câteva concursuri naționale și internaționale.

În anul 2020 a fost voluntar în cadrul proiectului „Portrete de cartier”, iar în prezent, împreună cu 3 colegi de la același departament, au pornit un proiect artistic „Odaia 47”. Prin intermediul lui își doresc să deschidă un atelier de creație care le va susține parcursul artistic pe viitor, unde să poată îmbina pasiunile comune, dar și cele individuale. În cadrul acestui proiect, Oana dorește să își dezvolte, din punct de vedere personal, abilitățile în arta digitală și fuzionarea acesteia cu grafica de șevalet, precum și integrarea modelajului și a ceramicii. Creațiile sale sunt cu siguranță influențate de celelalte pasiuni ale ei precum cinematografia, literatura și ceramica. Reușește să extragă din fiecare dintre aceste domenii  elemente ce redau lucrărilor ei un spirit comun și o poveste fără cuvinte.

 

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013