Bantaș Sandu - Tinere Talente
18257
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18257,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Bantaș Sandu

23 ani, Universitatea Națională de Arte “George Enescu” Iași, specializarea Compoziție

Anul, Categoria
2019, Muzica
Despre bursier

Pentru a doua oară bursier Tinere Talente, Sandu a obținut Premiul I, la secțiunea Aranjament al unui citat folkloric în cadrul Concursului Internațional de Compoziție Corală D. Kastalsky 2018, din Rusia, a concertat alături de Budapest Jazz Orchestra, iar în luna decembrie a aceluiași an a participat într-un recital sub egida Ethno Jazz Festival de la Chișinău.
Este pasionat de artele vizuale contemporane și de gastronomie.
Îi are ca mentori pe Johann Sebastian Bach în gândirea componistică, Andreas Schaerer în experimentele vocale, Brad Mehldau datorită pianisticii jazzistice și Nina Simone pentru mesajele din creația sa.
Bursa oferită în cadrul programului Tinere Talente 2019 îi este de ajutor pentru a completa echipamentul necesar compoziției, dar mai ales pentru realizarea și înregistrarea unei creații ample de jazz vocal.

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013