Bantaș Sandu - Tinere Talente
17981
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17981,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Bantaș Sandu

23 ani, Universitatea Națională de Arte „George Enescu„ Iași, specializarea Compoziție

Anul, Categoria
2018, Muzica
Despre bursier

Născut la Chișinău, Sandu face parte din cea de-a patra generație de muzicieni a dinastiei Bantaș – Văluță. În calitate de interpret, este câștigătorul premiului: Best Male Vocalist la International Youth Jazz Competition din Târgul Mureș în 2017.
Este pasionat de artele vizuale, colecționând schițe ale tinerilor artiști contemporani. Pe lângă activitățile artistice și cele școlare în care este implicat, Sandu face parte și din echipele de organizare ale Ethno Jazz Festival – Chișinău și Home Jazz Festival – Iași.
Sandu se bucură de susținerea și sprijinul profesorilor săi, din cadrul Universității Naționale de Arte George Enescu din Iași, pe care îi consideră și mentori: Romeo Cozma , Mihaela Loredana Gârlea și Dan Spînu.
Bursa l-a ajutat să își achiziționeze echipamentul necesar pentru a studia și compune acasă. De asemenea, acesta a obținut Premiul I, la secțiunea Aranjament al unui citat folcloric, la Concursul Internațional de Compoziție Corală D. Kastalsky, din Rusia.

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013