Gudină Mara - Tinere Talente
17958
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17958,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Gudină Mara

23 ani, Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, secţia Grafică

Anul, Categoria
2018, Arte plastice
Despre bursier

Premiul II Arte Textile obținut în 2015 la Olimpiada Natională de Arte Vizuale, Arad, rămâne o realizare importantă, pentru Mara. În 2017 s-a bucurat de o bursă Erasmus pentru un semestru în Praga, iar începând cu 2018 a devenit membră în Clubul Ilustratorilor.

Pe lângă pasiunea pentru artele vizuale, pentru ea, lectura rămane cel mai prețios domeniu de interes, îmbogățindu-i vocabularul, în ciuda deficiențelor sale de auz. Mircea Manelici este profesorul cu cea mai mare influență artistică asupa Marei, însă găsește întotdeauna inspirație în prieteni și, mai presus de toate, în familie.
Cu ajutorul bursei Tinere Talente, Mara a călătorit în Amsterdam, unde a vizitat muzee importante din Europa și a luat contact cu arta olandeză și internațională. Achiziționarea de cărți, albume de artă și echipament pentru grafica digitală îi oferă tinerei șansa de a se pregăti pentru o altă bursă Erasmus, la Facultatea din Bologna, Italia.

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013